loading...
سایت تخصصی حسابداری - آموزش حسابداری
آخرین ارسال های انجمن

تفاوت دو حساب اندوخته و ذخیره در حسابداری چیست؟

اندوخته قانونی هر ساله به میزان ۵ درصد سود سال جاری در نظر گرفته میشود و این عمل تا زمانی که اندوخته قانونی به میزان۱۰ درصد سرمایه شرکت برسد الزامی و ببیشتر از ۱۰ درصد اختیاری میباشد.

ولی ذخیره ,مخزنی از هزینه های تحقق یافته پرداخت نشده است و سقف مشخصی ندارد ونیز تصمیم سهامداران شرکت در تعیین میزان آن دخالت ندارد . در واقع ذخیره به هزینه های گذشته اشاره میکند ولی اندوخته ارتباطی با هزینه ها در زمان گذشته ندارد . در بعضی کتابهای قدیمی اندوخته و ذخیره و انباشته به یک معنی مورد استفاده قرار میگرفتند.

اصطلاحات اندوخته و ذخیره در بسیاری از موارد بجای یکدیگر استفاده می گردند.اما می توان موارد کاربرد آنها را به شرح زیر تفکیک نمود:

۱. اصطلاح اندوخته در موارد زیر به کار می رود:

تخصیص و محدودیت در سود انباشته عموما بر اساس پیشنهاد هیات مدیره و تصویب مجمع عمومی و یا بموجب رعایت مفاد قراردادها و یا الزامات قانونی انجام شده و یکی از شیوه های گزارشگری تخصیص و محدودیت در سود انباشته ، نمایش مجزای آن در ترازنامه می باشد.این تخصیص و محدودیت در سود انباشته ،اندوخته نامیده می شود. مانند:اندوخته قانونی، اندوخته احتیاطی(عمومی)، اندوخته اختیاری(قراردادی) و......

۲. اصطلاح ذخیره معمولا در موارد زیر کاربرد دارد:

الف- جهت حسابهای دارایی ها که اینگونه حسابها نشان دهنده کاهش شناسایی شده در بهای تمام شده برخی اقلام دارایی بوده و باعث می گردند که داراییها مذکور به خالص ارزش بازیافتنی منعکس شوند.مانند: ذخیره مطالبات مشکوک الوصول، ذخیره کاهش ارزش موجودیها و سرمایه گذاریها.

نکته :  هرچند استهلاک انباشته نیز یک نوع حساب دارایی  می باشد ولی به جهت تفاوت در نوع کاهش در داراییهای ثابت مشهود(استهلاک، کاهش ارزش داراییهای ثابت مشهود محسوب نمی شود) از اصطلاح ذخیره در این خصوص استفاده نمی شود.

ب- جهت بدهیهایی که زمان تسویه و یا تعیین مبلغ آنها، توام با ابهام نسبتا قابل توجه است.مانند: ذخیره مزایای پایان خدمت، ذخیره مالیات بر درآمد، ذخیره تضمین کالا و ..........

دریافت کد معاملاتی 

از آنجا که دادوستد اوراق بهادار با استفاده از سیستم رایانه‌ای و براساس کد خریدار و فروشنده انجام می‌شود، لازم است همه خریداران و فروشندگان دارای کد منحصر به‌خود باشند تا کارگزار بتواند براساس آن به خرید و فروش اوراق بهادار بپردازد. کد معاملاتی، شناسه‌ای 8 کاراکتری است که براساس مشخصات و اطلاعات فردی سرمایه‌گذار – از جمله کد ملی وی – و به‌صورت ترکیبی از حرف و عدد تعیین می‌شود. این کد در واقع از سه حرف اول نام خانوادگی و یک عدد تصادفی، تشکیل شده است. کد معاملاتی سرمایه‌گذار منحصر به فرد است و هر سرمایه‌گذار یک کد معاملاتی دارد. دریافت کد معاملاتی از طریق کارگزار و با ارائه مدارک شناسایی( کپی شناسنامه و شماره ملی) و فقط برای یک‌بار انجام می‌شود.

تکمیل فرم سفارش

در این فرم،  اطلاعات مورد نیاز اعم از مشخصات شرکت کارگزاری، مشخصات سرمایه‌گذار، نام، تعداد و قیمت اوراق بهادار و  چگونگی پرداخت یا دریافت وجه قید می‌شود. تعیین قیمت اوراق بهادار با مشتری است و مشتری می‌تواند تقاضای خرید یا فروش اوراق بهادار را در قیمت مشخصی تقاضا کند یا اینکه تعیین قیمت را به کارگزار و شرایط بازار واگذار کند.

ضمانت نامه بانکی

عبارت است از تعهد غیر قابل برگشت یک بانک به پرداخت وجه مورد ضمانت در صورت عدم ایفای تعهدات تحت قرارداد توسط شخص ثالث (فروشنده یا متعهد انجام قرارداد) انواع ضمانتنامه های صادراتی عبارتند از: ضمانت نامه شرکت در مناقصه و مزایده tender (bid) bond guarantee . ضمانت نامه حسن انجام کار performance bond guarantee . .ضمانت نامه پیش پرداخت advance payment guarantee . ضمانت نامه استرداد کسور وجه الضمان retention guarantee . ضمانت نامه پرداخت payment guarantee . سایر ضمانت نامه های مجاز

مستندا به ماده ١٧٢ ل.ا.ق.ت و با عنایت به صورتجلسه مجمع عموی فوق العاده اگر تمام مبلغ افزایش سرمایه جهت متقاضیان و افراد غیر سهامدار شركت در نظر گرفته شود بایستی از كلیه سهامداران شركت در همان مجمع سلب حق تقدم گردد و یا چنانچه به استناد ماده ١٧٠ ل.ا.ق.ت و با رعایت ماده ١٦٩ ل.ا.ق.ت بایستی آگهی افزایش سرمایه و استفاده از حق تقدم در افزایش سرمایه جهت سهامداران انتشار یافته و مفاد ماده ١٧٠ ل.ا.ق.ت رعایت گردد لیكن اگر صاحبان سهام شركت در مهلت و فرجه قانونی از تمام یا قسمتی از حق تقدم خود در افزایش سرمایه استفاده ننموده باشند حسب مورد تمام یا باقیمانده سهام خریداری یا پذیره نشده به متقاضیان جدید و افرادی كه مایل به پذیره نویسی در شركت مربوطه می باشند بایستی با رعایت موارد آتی الذكر سهام خریداری یا پذیره نشده فروخته یا واگذار شود. در شركتهای سهامی عام می بایستی بر اساس ماده ١٧٣ ل.ا.ق.ت قبل از عرضه نمودن سهام جدید برای افزایش سرمایه مصوب مجمع یا سهام باقیمانده و خریداری و یا پذیره نشده توسط سهامداران قبلی شركت خواهان پذیره نویسی عمومی برای آن باشد می بایستی بدوا طرح اعلامیه پذبره نویسی سهام جدید را كه با رعایت ماده ١٧٤ ل.ا.ق.ت تنظیم گردیده به انضمام آخرین ترازنامه و حساب سود وزیان شركت كه به تصویب مجمع رسیده است و در صورتی كه شركت تا آن زمان ترازی تصویب ننموده باشد با قید و ذكر این مورد در طرح اعلامیه پذیره نویسی با رعایت مواد ١٧٥ و ١٧٦ ل.ا.ق.ت كلیه مدارك مربوطه را به مرجع ثبت شركتها تسلیم و رسید دریافت نمایند. اداره ثبت شركتها موظف می باشد كه طرح اعلامیه پذیره نویسی و ضمایم آن را با عنایت بمفاد مواد لایحه اصلاحی قانون تجارت و اساسنامه شركت بررسی و در صورت صحت مدارك اجازه پذیره نویسی سهام جدید را جهت پذیره نویسان جدید و افراد مایل به سرمایه گذاری در شركت صادر نماید مداركی كه در این مرحله باید تحویل اداره ثبت شركتها گردد عبارتند از :
١- صورتجلسه مجمع عمومی فوق العاده دال بر تصویب افزایش با رعایت كلیه مفاد اساسنامه و مواد لایحه اصلاحی قانون تجارت

...


 صورتهای مالی چیست ؟
صورتهای مالی همانطور که از نامشان پیداست یکسری مدارک قابل استناد می باشد که فعالیتهاو وضعیتهای مالی افراد یا واحد های تجاری را درقالب اعداد و ارقام پولی بیان می کنند.

برای مشاهده ادامه مطالب بر روی ایکون ادمه مطلب کلیک کنید

 

درباره ما
و هو اسرع الحاسبین(انعام-62) و او سریع ترین حسابرسان است...
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آمار سایت
  • کل مطالب : 97
  • کل نظرات : 202
  • افراد آنلاین : 1
  • تعداد اعضا : 4593
  • آی پی امروز : 49
  • آی پی دیروز : 92
  • بازدید امروز : 209
  • باردید دیروز : 938
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 1
  • بازدید هفته : 209
  • بازدید ماه : 13,687
  • بازدید سال : 100,943
  • بازدید کلی : 2,256,935
  • کدهای اختصاصی