loading...
سایت تخصصی حسابداری - آموزش حسابداری
آخرین ارسال های انجمن

تفاوت دو حساب اندوخته و ذخیره در حسابداری چیست؟

اندوخته قانونی هر ساله به میزان ۵ درصد سود سال جاری در نظر گرفته میشود و این عمل تا زمانی که اندوخته قانونی به میزان۱۰ درصد سرمایه شرکت برسد الزامی و ببیشتر از ۱۰ درصد اختیاری میباشد.

ولی ذخیره ,مخزنی از هزینه های تحقق یافته پرداخت نشده است و سقف مشخصی ندارد ونیز تصمیم سهامداران شرکت در تعیین میزان آن دخالت ندارد . در واقع ذخیره به هزینه های گذشته اشاره میکند ولی اندوخته ارتباطی با هزینه ها در زمان گذشته ندارد . در بعضی کتابهای قدیمی اندوخته و ذخیره و انباشته به یک معنی مورد استفاده قرار میگرفتند.

اصطلاحات اندوخته و ذخیره در بسیاری از موارد بجای یکدیگر استفاده می گردند.اما می توان موارد کاربرد آنها را به شرح زیر تفکیک نمود:

۱. اصطلاح اندوخته در موارد زیر به کار می رود:

تخصیص و محدودیت در سود انباشته عموما بر اساس پیشنهاد هیات مدیره و تصویب مجمع عمومی و یا بموجب رعایت مفاد قراردادها و یا الزامات قانونی انجام شده و یکی از شیوه های گزارشگری تخصیص و محدودیت در سود انباشته ، نمایش مجزای آن در ترازنامه می باشد.این تخصیص و محدودیت در سود انباشته ،اندوخته نامیده می شود. مانند:اندوخته قانونی، اندوخته احتیاطی(عمومی)، اندوخته اختیاری(قراردادی) و......

۲. اصطلاح ذخیره معمولا در موارد زیر کاربرد دارد:

الف- جهت حسابهای دارایی ها که اینگونه حسابها نشان دهنده کاهش شناسایی شده در بهای تمام شده برخی اقلام دارایی بوده و باعث می گردند که داراییها مذکور به خالص ارزش بازیافتنی منعکس شوند.مانند: ذخیره مطالبات مشکوک الوصول، ذخیره کاهش ارزش موجودیها و سرمایه گذاریها.

نکته :  هرچند استهلاک انباشته نیز یک نوع حساب دارایی  می باشد ولی به جهت تفاوت در نوع کاهش در داراییهای ثابت مشهود(استهلاک، کاهش ارزش داراییهای ثابت مشهود محسوب نمی شود) از اصطلاح ذخیره در این خصوص استفاده نمی شود.

ب- جهت بدهیهایی که زمان تسویه و یا تعیین مبلغ آنها، توام با ابهام نسبتا قابل توجه است.مانند: ذخیره مزایای پایان خدمت، ذخیره مالیات بر درآمد، ذخیره تضمین کالا و ..........

ضمانت نامه بانکی

عبارت است از تعهد غیر قابل برگشت یک بانک به پرداخت وجه مورد ضمانت در صورت عدم ایفای تعهدات تحت قرارداد توسط شخص ثالث (فروشنده یا متعهد انجام قرارداد) انواع ضمانتنامه های صادراتی عبارتند از: ضمانت نامه شرکت در مناقصه و مزایده tender (bid) bond guarantee . ضمانت نامه حسن انجام کار performance bond guarantee . .ضمانت نامه پیش پرداخت advance payment guarantee . ضمانت نامه استرداد کسور وجه الضمان retention guarantee . ضمانت نامه پرداخت payment guarantee . سایر ضمانت نامه های مجاز

هموار سازی سود چیست؟


این مقاله به یکی از مباحث مهم مدیریت سود، یعنی هموارسازی سود می پردازد.به طور کلی هموارسازی سود عبارت است از اعمال نظر مدیریت شرکت در تقدم و تاخر ثبت حسابداری هزینه ها و درامدها و یا به حساب گرفتن هزینه ها یا انتقال انها به سال های بعد به طوری که باعث شود شرکت در طول چند سال مالی متوالی از روند سودبدون تغییرات عمده برخوردار باشد.هدف مدیریت این است که شرکت را در نظر سرمایه گذاران و بازار سرمایه با ثبات و پویا نشان دهد.در این مقاله به روش های هموارسازی سود از یک طرف و از طرف دیگر به سازوکارهایی از قبیل ویژگی های کیفی اطلاعات و افشاء بیشتر باعث می شود مدیریت شرکت در فرایند هموارسازی موفق نباشد می پردازد .

استهلاک از نظر قانون مالیات مستقیم

بر اساس قانون مالیاتهای مستقیم دارایی ثابت بر اثر استفاده یا گذشت زمان قابل استهلاک است. در این قانون ماخذ استهلاک قیمت تمام شده دارایی می باشد و استهلاک از تاریخی محاسبه می شود که دارایی قابل استهلاک آماده برای بهره برداری در اختیار موسسه قرار می گیرد. در صورتیکه دارایی قابل استهلاک در خلال ماه در اختیار موسسه قرار گیرد ماه مزبور در محاسبه منظور نخواهد شد. در مورد کارخانه ها دوره بهره برداری آزمایشی جزو بهره برداری محسوب نمی گردد.

بر اساس ماده 150 قانون مالیاتهای مستقیم محاسبه استهلاک به دو روش نزولی و مستقیم پذیرفته شده است. در تبصره 1 این ماده هزینه مربوط به تغییر یا  تعمیرات اساسی دارایی ، جزو قیمت تمام شده دارایی محسوب می شود.تبصره 2 همین ماده بیان می کند که موسسات می توانند هزینه های نرم افزاری خود را از 3 سال تا حد اکثر 5 ساله مستهلک کنند.

نکته : هر کجا که میان قانون مالیاتهای مستقیم و استانداردهای حسابداری تناقض وجود داشته باشد ، معیار و ملاک جهت انجام عملیات حسابداری قانون مالیاتهای مستقیم می باشد.

مقالات ارائه شده در نهمين همايش سراسري حسابداري ايران، زاهدان، برای دانلود مقالات به ادامه ی مطلب مراجعه کنید

حرفه گرايي در فضاي ناپايدار اقتصادي

پروفسور مايكل گفيكين، ترجمه: محمد محمدي زاوله


تأثير مذهب در جهاني سازي استانداردهاي حسابداري
دكتر يحيي حساس يگانه، احمد پيفه


عدالت اجتماعي در حسابداري
دكتر غلامرضا سليماني، ماندانا طاهري


بررسي تأثير جهت گيري اخلاقي و تعهد حرفه اي بر رفتار مديريت سود
دكتر محمدرضا عباس زاده، منير جفايي رهني


ارايه مدلي براي افزايش قابليت فهم اطلاعات مندرج در صورت هاي مالي با استفاده از هنرهاي تجسمي

دكتر محمد حسين ستايش، مظفر جماليان پور، زينب جمالي




 تخصیص کد به طبقات حسابها ی تفضیلی در سیستم نرم افزاری

 
       

ردیف

نام طبقه

تا کد

از کد

1

صندوق

999

   1

2

حسابهای جاری

1999

1000

3

اعتبارات اسنادی

9999

2000

4

اشخاص

19999

10000

5

شرکتها

29999

20000

6

مراکز هزینه

30999

30000

7

پروژه ها

32999

31000

8

تسهیلات مالی

33999

33000

9

گروه بندی مشتریان

39999

34000

10

گروه بندی  کالا مشتری

49999

40000

11

قرارداد فروش

59999

50000

12

سایر

80000

60000

 

 

www.Acclearn.ir 

 

 

 

مستندا به ماده ١٧٢ ل.ا.ق.ت و با عنایت به صورتجلسه مجمع عموی فوق العاده اگر تمام مبلغ افزایش سرمایه جهت متقاضیان و افراد غیر سهامدار شركت در نظر گرفته شود بایستی از كلیه سهامداران شركت در همان مجمع سلب حق تقدم گردد و یا چنانچه به استناد ماده ١٧٠ ل.ا.ق.ت و با رعایت ماده ١٦٩ ل.ا.ق.ت بایستی آگهی افزایش سرمایه و استفاده از حق تقدم در افزایش سرمایه جهت سهامداران انتشار یافته و مفاد ماده ١٧٠ ل.ا.ق.ت رعایت گردد لیكن اگر صاحبان سهام شركت در مهلت و فرجه قانونی از تمام یا قسمتی از حق تقدم خود در افزایش سرمایه استفاده ننموده باشند حسب مورد تمام یا باقیمانده سهام خریداری یا پذیره نشده به متقاضیان جدید و افرادی كه مایل به پذیره نویسی در شركت مربوطه می باشند بایستی با رعایت موارد آتی الذكر سهام خریداری یا پذیره نشده فروخته یا واگذار شود. در شركتهای سهامی عام می بایستی بر اساس ماده ١٧٣ ل.ا.ق.ت قبل از عرضه نمودن سهام جدید برای افزایش سرمایه مصوب مجمع یا سهام باقیمانده و خریداری و یا پذیره نشده توسط سهامداران قبلی شركت خواهان پذیره نویسی عمومی برای آن باشد می بایستی بدوا طرح اعلامیه پذبره نویسی سهام جدید را كه با رعایت ماده ١٧٤ ل.ا.ق.ت تنظیم گردیده به انضمام آخرین ترازنامه و حساب سود وزیان شركت كه به تصویب مجمع رسیده است و در صورتی كه شركت تا آن زمان ترازی تصویب ننموده باشد با قید و ذكر این مورد در طرح اعلامیه پذیره نویسی با رعایت مواد ١٧٥ و ١٧٦ ل.ا.ق.ت كلیه مدارك مربوطه را به مرجع ثبت شركتها تسلیم و رسید دریافت نمایند. اداره ثبت شركتها موظف می باشد كه طرح اعلامیه پذیره نویسی و ضمایم آن را با عنایت بمفاد مواد لایحه اصلاحی قانون تجارت و اساسنامه شركت بررسی و در صورت صحت مدارك اجازه پذیره نویسی سهام جدید را جهت پذیره نویسان جدید و افراد مایل به سرمایه گذاری در شركت صادر نماید مداركی كه در این مرحله باید تحویل اداره ثبت شركتها گردد عبارتند از :
١- صورتجلسه مجمع عمومی فوق العاده دال بر تصویب افزایش با رعایت كلیه مفاد اساسنامه و مواد لایحه اصلاحی قانون تجارت

...

 

موارد افتراق حسابداري دولتي و حسابداري بازرگاني:

1- تفاوت اهداف و وظايف سازمانهاي دولتي با موسسات بازرگاني

2- تفاوت حسابها و صورتهاي مالي سازمانهاي دولتي با موسسات بازرگاني

3- اهميت اجراي قوانين و مقررات در حسابداري دولتي و تقدم آنها بر اصول پذيرفته شده حسابداري

4- لزوم تهيه بودجه، اجراي بودجه مصوب و اعمال كنترل بودجه اي در حسابداري دولتي

5- لزوم نگهداري حسابهاي مستقل در حسابداري دولتي

6- تفاوت سازمانهاي دولتي با موسسات بازرگاني از نظر نحوه ثبت داراييهاي ثابت

7- تفاوت مباني حسابداري دولتي با حسابداري بازرگاني

 

بخشنامه دستمزد سال 1391

بخشنامه دستمزد سال 1391 که در تاریخ 24 اسفند ماه سال گذشته توسط شورای عالی کار تصویب شده بود، از سوی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی برای اجرا ابلاغ شد .
به گزارش خبرگزاری پانا، شورای عالی کار با حضور نمایندگان سه گروه (دولت، کارفرمایان، کارگران) در آخرین روزهای اسفند ماه سال گذشته، پس از بحث و بررسی راجع به تعیین حداقل مزد سال 1391، این بخشنامه را تصویب کرد.
در اجرای ماده 41 قانون کار با در نظر گرفتن مصالح کارگران در انطباق هر چه بیشتر میزان درآمد آنان با سطح معیشت و هم چنین با توجه به مقتضیات بنگاه های تولیدی و کارفرمایان و شرایط اقتصادی جامعه موارد زیر به اتفاق آرا مورد تصویب شورایعالی کار قرار گرفت.

به ادامه ی مطلب مراجعه کنید. 

۱-عدم ثبت فروش و درآمد در دفاتر و یا کمتر ثبت کردن انها از طریق به وجوداوردن خریداران ساختگی و کد (شماره اقتصادی)جعلی و یا کد دیگران مخصوصا موسساتی که فروش کالای انها از طریق شعبه،نمایندگی ،کارگزار و توزیع کننده به عمل می آید

2- حساب سازی و حساب به حساب کردن، ثبت فروش یا درآمد در حسابهای بستانکاران،جاری شرکاء و غیره

طبق استاندارد حسابداری شماره 18، کلیه واحدهای تجاری اصلی به‌استثنای واحدهایی که تمام یا بیش از 90 درصد سهام آنها به‌طور مستقیم یا غیرمستقیم در مالکیت واحد تجاری اصلی دیگری است، باید صورتهای مالی تلفیقی تهیه و صورتهای مالی خود را همراه آن ارائه کنند. واحد تجاری اصلی واحدی است که دارای یک یا چند واحد تجاری فرعی است. واحدهای تجاری اصلی مستثنی‌شده در تهیه صورتهای مالی تلفیقی باید موافقت تمام سهامداران اقلیت را در صورت وجود به‌دست آورند.

 

فایلی که در ادامه مطلب براتون قرار دادم در واقع تحقیقیه که بنده و ۲ نفر از دوستان در دوره کاردانی به عنوان پروژه ای درباره مالیات برای درس مالیه عمومی ارائه دادیم.امیدوارم مفید واقع بشه.

برای دریافت فایل(تحقیق درباره ی مالیات)به ادامه مطلب مراجعه کنید

حجم فایل :۷۴۶ کیلوبایت

نوع فایل:ppsx (نمایش پاورپوینت)

حسابداری : ACCOUNTING - حسابدار در نظر بسیاری از مردم یك فرد كاتب است كه مسوولیت حساب و كتاب دارایی و اموال حجره داران را به عهده دارد . این عقیده شاید در زمان های دورتر صحیح به نظر می رسید . درحالیكه امروزه حسابدار كسی است كه فن حسابداری را با طی مراحل علمی و در مراحل پیشرفته آن با كسب تجارب فراوان بدست می آورد و با گزارشات مالی و مستمر خود مدیریت را در تصمیم گیری صحیح ، سریع و به موقع كمك شایانی می نماید.از نظر علمی حسابداری عبارت از فرآیند گردآوری و ثبت ، طبقه بندی ، تلخیص(خلاصه كردن) و گزارش دهی فعالیتهای مالی یك مؤسسه است و به كسی كه این فن را می داند و آن را با رعایت مجموعه ای از استانداردهای حرفه ای انجام می دهد حسابدار می گویند.همانطور که مطرح شد حسابـداری سیستمی است که فعالیتهای واحد تجاری را اندازه گیری می کند و این اطلاعات را در چارچوب گزارشهایی پردازش کرده و در نهایت نتایج فعالیت واحد تجاری را به تصمیم گیرندگان ارائه می دهد .بنابراین می توان گفت هر چه بیشتر از این رشته بدانیم و آگاه باشیم بهتر می توانیم در مورد وضعیت  مالی در تمام زمینه ها مثل بورس تصمیم گیری کنیم .حتی مطالعات نشان داده که بهتر می توانید بروضعیت مالی زندگی خود تسلط داشته باشید.



حسابداري مالي
منبع : راسخون

اين نوع از حسابداري را مي توان حسابداري گزارش نيز ناميد . زيرا هدف اصلي در اين نوع از حسابداري ، تهيه صورتهاي مالي اساسي مي‌باشد كه مورد نياز استفاده كنندگان از اين صورتهاي مالي است .
شايد بتوان گفت كه دليل اصلي پيدايش اين نوع حسابداري ، اصل تفكيك شخصيت مي‌باشد . اين اصل امكان مشاركت صاحبان سرمايه اي را كه به تجارت نمي پرداختند ممكن ساخت و به اين شكل باعث رشد و توسعه بنگاه هاي تجاري شد.
اين نوع از مشاركت باعث پيدايش سهام و بازار بورس شد.
البته دليل اصلي ايجاد بازار بورس را مي توان ، افزايش شمار شركتهاي سهامي دانست .
يكي ديگر از موضوعات اصلي كه در اين دوران تأثير اساسي بر رشته حسابداري گذاشت برقراري ماليات بردرآمد بود. اين نوع از ماليات كه در اغلب كشور هاي صنعتي اروپا وسيله اي براي تأمين عدالت اقتصادي است از اوايل قرن نوزدهم ايجاد و به تدريج جزئي از نظام مالياتي كشورها شد.
تعيين ماليات بر درآمد مستلزم شناخت دقيق سود خالص بود و لازمه اين شناخت نگهداري حسابها و دفاتر منظم و تهيه صورتهاي مالي كه ميزان سود را به درستي نشان دهد . به اين ترتيب دولتها به صورت يكي از اصلي ترين استفاده كنندگان از صورتهاي مالي مؤسسات درآمدند.
ديگر استفاده كنندگان از اين صورت‌هاي مالي عبارتند از : بانكها ، اعتبار دهندگان ، بستانكاران بلند مدت و كوتاه مدت ، فروشندگان ، مشتريان ، كاركنان ، سرمايه‌گذاران بالقوه ، كارگزاران بازار سرمايه ، جامعه و مديريت مؤسسه.
درباره ما
و هو اسرع الحاسبین(انعام-62) و او سریع ترین حسابرسان است...
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آمار سایت
  • کل مطالب : 97
  • کل نظرات : 202
  • افراد آنلاین : 1
  • تعداد اعضا : 4593
  • آی پی امروز : 56
  • آی پی دیروز : 92
  • بازدید امروز : 221
  • باردید دیروز : 938
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 1
  • بازدید هفته : 221
  • بازدید ماه : 13,699
  • بازدید سال : 100,955
  • بازدید کلی : 2,256,947
  • کدهای اختصاصی